KAIR elegance

KAIR elegance on huippumuotoiltu, energiaa säästävä ilmanvaihtokone lämmöntalteenotolla.

Käyttökohteina ovat omakoti-, rivi- ja paritalot sekä kerrostaloasunnot. KAIR elegance sopii muotoilunsa ja moduulimitoituksen ansiosta saumattomasti esimerkiksi kodinhoitohuoneen kaapistoon.

Uuden rakenteen ansiosta puhaltimet käyttävät vähän sähköä ja koko koneen syvyinen lämmöntalteenottokenno takaa hyvän hyötysuhteen.

KAIR elegancen saa myös jäähdytyksellä varustettuna. Jäähdytyksen tuoma viileys leviää ilmastointikanavia pitkin koko taloon.
KAIR elegance 140

140 l/s, 120 Pa, asuntoihin 100-260 m²

KAIR elegance 140 on omakoti-, pari- ja rivitalon sekä kerrostaloasuntojen ilmanvaihtokone lämmöntalteenotolla. Puhaltimet on sijoitettu koneen ulkopuolelle ja itse kone on kauttaaltaan äänieristetty, mikä antaa vapautta koneen sijoittamiselle. KAIR elegance käy kaikkiin lämmitysjärjestelmiin, sen saa joko sähkö tai vesikiertoisella jälkilämmityksellä.

Kattoasennuslevy on vakiovaruste, mikä helpottaa kanaviston asentamista. Itse kone voidaan asentaa rakennusvaiheen lopulla eikä kone pääse likaantumaan.

Myös jäähdytys

KAIR elegancessa tuloilmaa voidaan jäähdyttää koneeseen asennettavalla jäähdytysyksiköllä tai maakylmäpatterilla. KAIR elegance cool jäähdytysyksiköitä on kaksi eri mallia 2,4 ja 3,3 kW. Valitsemalla KAIR elegance ilmastointikoneen saat samalla myös option jäähdytykselle; jäähdytyksen voi asentaa myös jälkeenpäin.

KAIR elegance on hyvin helppo käyttää ja huoltaa. Valmiiksi säädetty automatiikka ja yksinkertaiset toiminnot takaavat aina oikean ilmanvaihdon. Suurikokoisilla suodattimilla on pitkät vaihtovälit.


Taloautomaatio

KAIR-ilmastoinnilla saadaan taloautomatiikan hyödyt myös ilmastointiin. Kotona ollessa ja yöllä ilmanvaihtokone toimii perusnopeudella. Erityistilanteissa (juhlat) ilmanvaihto toimii suurimmalla nopeudella, näin saadaan isollekin joukolle raikasta ilmaa.

Ilmanvaihtoa tehostetaan automaattisesti kylpyhuoneen käytön mukaan. Toiminto perustuu valaistuksen seurantaan.

Kotoa poissaollessa ilmanvaihto menee pienimmälle teholle. Ilmanvaihdon tehoa voidaan ohjata myös painikkeilla.

Toimintojen edellytyksenä on, että ELIT IHC keskuksen ilmanvaihdon ohjauslähdöt on kytketty ilmanvaihto-koneen nopeussäätöpiiriin.


Maakylmä

Jos suunnittelet kotisi lämmittämistä maalämmöllä, jossa lämmönkeruu on porakaivosta, voidaan talon viilennys kesäaikaan toteuttaa koneen sisälle sijoitetulla maakylmäpatterilla. Maajäähdytyksessä hyödynnetään maalämmön keruuliuosta talon viilentämiseen. Maakylmäpatteri on kaikissa KAIRin koneissa koneen sisällä, jolloin patterille kondensoituva vesi ei kulkeudu kanaviin. Elegancen maakylmäpatteri voidaan asentaa myös jälkeenpäin.
KAIR PU 200 KE

KAIR PU 200-KE on ääni- ja lämpöeristetty kanavapuhallin. Kantikkaan muotonsa ansiosta puhallin menee pieneen tilaan ja soveltuu hyvin käytettäväksi alas lasketuissa katoissa.

Puhaltimen vaipassa on 50 mm äänieristevilla ja se on kauttaaltaan pellitetty, mikä estää kuitujen irtoamisen.

KAIR PU 200-KE soveltuu myös KAIR elegancen puhaltimeksi, jolloin ilmamääräkäyrät KAIR elegancen teknisen esitteen mukaan.

KAIR PU 200 KE
Toimintakaaviot

Toimintakaavio Toimintaselostus
KAIR elegance-SP PDF DWG DWG PDF DOC
KAIR elegance-VP PDF DWG DWG PDF DOC
KAIR elegance-SP + cool PDF DWG DWG PDF DOC
KAIR elegance-VP + cool PDF DOC PDF DOC

Kanavalähdöt PDF DWG DWG
Sähkötiedot KAIR elegance 140 ja elegance cool PDF

Kirjaudu

Kirjaudu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.