KAIR ECoCounter vastavirtakennokoneet

Käyttökohteet:

Päiväkodit, koulut, toimistot, hoivakodit, kerrostalojen keskitetty ilmastointi, ravintolat, liiketilat, konttorit, teollisuustilat ja sosiaalitilat.

Ekosuunnitteludirektiivi ErP2018 (2009/125/EY).

KAIR ECoCounter-koneet suunniteltiin täyttämään uusi ekosuunnitteludirektiivi. Isoimmat muutokset ovat lämmöntaltteenoton hyötysuhteessa ja SFPint laskennassa. Määräyksen mukaan tuloilman lämpötilahyötysuhteen pitää olla 1.1.2018 vähintään 73%. ECoCounter koneissa tuloilman lämpötilahyötysuhde on 79-88% (ilmamäärästä riippuen, ilmamäärällä 1/1). Koneen suunnittelussa on huomioitu, että koneen sisäiset painehäviöt ovat pienet esim. suodatinpinta-alaa on kasvatettu. 

Pieni tilantarve

Monipuoliset kanavalähdöt; ylös, sivuille tai ylös/sivuille 1). Koneet on suunniteltu helposti kuljetettavaksi. ECoCounter 1085 ja 2185 koneet voidaan haalata 800 mm leveästä aukosta ja seuraavat isommat mallit 900 mm leveästä aukosta.
1) ECoRotor 1085:ssa kanavalähdöt ylöspäin

Jäähdytys

Koneeseen on saatavana neljää eri jäähdytysvaihtoehtoa 2). Mikään jäähdytysvaihtoehdoista eivät kasvata pakettikoneen kokoa.

  • Sisäänrakennettu säätyvä kompressorijäähdytys (inverter compressor cooling -ICC) tehot 6 - 34 kW
  • Kompressorijäähdytys (-CO) (saatavana useita eri teholuokkia) sisältää kaikki jäähdyksen komponentit asennettuna ja testattuna.
  • Vesipatterijäähdytystä (-JP) saa kahdella eri patterityypillä. JP4 on suunniteltu 7/12°C ja JP6 (kaukokylmäratkaisut) 10/15, 10/16 ja 10/18°C vedelle.
  • Suorahöyrystyspatteria (-HP) käytetään erillisten ulkoyksiköiden kanssa ja sitä voidaan käyttää myös lämpöpumppuratkaisuissa.

2) ECoCounter 1085:n saa vain jäähdytyspatterin vedellä (-JP4) 7/12°C

Sähkö ja automaatio

Valmiiksi automatisoitu ja testattu kone on kustannustehokkain ja selkein vaihtoehto. Koneessa on valmis sähkö- ja automaatiokeskus. Saatavana kolmea eri automaatiotasoa.

  • Fidelix Multi 24+näyttö (FIM). Valmiiksi asennettu ja testattu tehtaalla. Kolmenopeusohjaus (norm, max ja yö-käyttö). Liityntä muihin automaatiojärjestelmiin Modbus RTU:n kautta.
  • VAK-liitäntä. Toimilaitteet on valmiiksi kytketty riviliittimelle. Toimilaitteet kuuluvat konetoimitukseen.
  • Ouman Ouflex. Valmiiksi asennettu ja testattu tehtaalla. Kolmenopeusohjaus (norm, max ja yö-käyttö). Liityntä muihin automaatiojärjestelmiin Modbus TCP/IP:n tai Modbus RTU:n kautta.

LTO:n huurteenesto

Huurteenesto voidaan toteuttaa kahdella eri tavalla; LTO:n portaattomalla ohituksella (KAIR Frost Control) tai lohkosulatuksella. Lohkosulatuksen etuna on, että vuosihyötysuhde kasvaa ja jälkilämmitystehon tarve pienenee.

Taulukko ECoCounter-koneiden ilmamääristä.

Kirjaudu

Kirjaudu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.