Valmiiksi räätälöidyt ja testatut ilmanvaihtokoneet on helppo asentaa

Talotekniikan suunnittelu- ja urakointiyritys Nuotek Oy vastaa parhaillaan Kuopioon rakenteilla olevan Pilke-ketjun uuden päiväkodin talotekniikasta. Kohteeseen asennetaan yhteensä neljä Pamonin valmistamaa KAIRilmanvaihtokonetta. Tehtaalla valmiiksi räätälöityihin ja testattuihin koneisiin tarvitsee työmaalla kytkeä vain sähköt ja iv-kanavat.

Nuotek on aloittanut toimintansa vuonna 2005. Yrityksen tarjoamiin palveluihin kuuluvat muun muassa LVI-suunnittelu, ilmanvaihtoratkaisut, sähkö- ja putkityöt sekä automaation eri osa-alueet.

- Liikevaihtomme oli viime vuonna noin 25 miljoonaa. Työllistämme noin 70 henkilöä, kertoo LVI-projektipäällikkö Simo Karhu.

”Työmaalla ei tarvitse kuin kytkeä sähköt ja iv-kanavat”

Kuopioon, Keilaniemen asuinalueelle on parhaillaan rakenteilla Pilke-ketjun Taidepäiväkoti Valo. Kohteen arvioitu valmistuminen on kesällä 2018. Valmiissa päiväkodissa on tarkoitus aloittaa yhteensä neljä päiväkotiryhmää.

- Tähän kohteeseen on suunniteltu asennettavaksi yhteensä neljä vastavirtakennoista, Ecocounter-malliston ilmanvaihtokonetta kahdessa eri koko luokassa, summaa LVIsuunnittelija Vitali Nadezhdin.

- KAIRin koneet ovat niin sanottuja paketti-ilmanvaihtokoneita. Ne on räätälöity ja testattu valmiiksi tehtaalla. Työmaalla ei tarvitse kuin kytkeä sähköt ja iv-kanavat, Nadezhdin toteaa.

Vaivatonta yhteistyötä

Nuotek on käyttänyt KAIR-ilmanvaihtokoneita myös muissa kohteissaan. Koneet valitaan yleensä KAIRin valintaohjelman kautta, joka on Nadezhdinin mielestä hyvin helppokäyttöinen. Apu on aina tarvittaessa nopeasti saatavilla Pamonin tekniseltä tuelta. Tuotteiden toimitusajat ovat Karhun mukaan olleet sovittuja ja toimitukset täsmällisiä.

- Pamonin etu on se, että komponentteja lisätessä koneen koko ei kasva. Jos vaikka jäähdytystä lisätään, mahtuu kone edelleen samaan tilaan. Yhteistyö Pamonin kanssa on ollut helppoa, luotettavaa ja vaivatonta, Karhu kuvailee.

- Näkisin, että Pamonin vahvuus muihin toimittajiin nähden on kotimaisuus sekä hyvä palvelu. Laatu on tietysti hyvällä tasolla, Karhu kiteyttää.

Kirjaudu

Kirjaudu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.