Uutiset

Muut

Hollolassa toimiva KAIR‐ ja Pilpit ilmanvaihtokoneista tunnettu Oy Pamon Ab on ostanut Oulaisissa toimivan Energent Oy liiketoiminnan perjantaina 28.5.2021. Energentin tuotteiden valmistus, tuotekehitys ja myynti sijaitsevat Oulaisissa ja yhtiö toimii pääasiassa Suomen markkinoilla. Energentin tuotteet tunnetaan myös Rtek‐tuotemerkistään.

Oy Pamon Ab on osa Volution Group plc ‐konsernia, joka on johtava ilmanvaihtotuotteiden valmistaja ja toimittaja Britanniassa, Pohjoismaissa, Keski‐Euroopassa sekä Uudessa Seelannissa.

Suomi ja Pohjoismaat ovat maailman ilmastoiduimpia maita. Pohjoismaat ovat ylivoimaisia edelläkävijöitä lämmöntalteenotolla varustetuissa ilmastointikoneissa. Kolme vuotta sitten yhdistyneiden eurooppalaisten standardien myötä ilmastointikonemarkkina on entistä globaalimpi. Liiketoimintakauppa vahvistaa Oy Pamon Ab:n ja Volution Groupin lämmöntalteenottokoneiden markkinaa. Voimme palvella asiakkaitamme kilpailukykyisesti hyvillä ja laadukkailla tuotteilla. Energentin Oulaisten tehtaan liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa ja se työllistää 22 henkilöä. Liiketoimintakaupalla Pamon kasvaa ilmastointikoneiden johtavaksi valmistajaksi Suomessa.

"Olemme erittäin tyytyväisiä tähän hankintaan, mikä vahvistaa läsnäoloamme suomalaisilla markkinoilla ja laajentaa tuotevalikoimaamme muilla pohjoismaisilla ja eurooppalaisilla markkinoilla Energentin kehittämillä tuotteilla", kertoo Andreas Löfstrand, toimitusjohtaja, Volution Nordics.

"Hankinta vahvistaa Oy Pamon Ab lämmöntalteenottokoneiden liiketoimintaa entisestään. Olen erittäin innostunut niistä mahdollisuuksista, jotka tämä toteutunut liiketoimintakauppa tuo. Olemme molemmat tehneet vuosikymmeniä töitä ilmanvaihtokoneiden ja paremman sisäilman puolesta ja nyt kaksi saman mission omaavaa saa yhdistää voimansa. Odotan innolla tulevaisuutta laajempana alan toimijana ja yrityksen kasvumahdollisuuksia uusien asiakkaiden, tuotteiden ja ihmisten sekä synergiaetujen avulla," sanoo Oy Pamon Ab: n toimitusjohtaja Tatu Hartikainen.

Lisätietoja Toimitusjohtaja Tatu Hartikainen Oy Pamon Ab 0400 694 698 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Johtaja Andreas Löfstrand Volution Nordics, Oy Pamon Ab hallituksen puheenjohtaja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Volution Group plc jakautuu Ventilation Group:iin ja OEM‐divisioonaan (Torin‐Sifan). Ventilation Group muodostuu nyt siis 19 tuotemerkistä: Vent‐Axia, Manrose, Diffusion, National Ventilation, Airtech, Breathing Buildings, Fresh, PAX, VoltAir, Welair, inVENTer, Brüggemann, Ventilair, Simx, Climarad, Klimat Fabrik ja uusina suomalaiset Energent ja Rtek. Ventilation Group tarjoaa ja tuottaa ratkaisuita pääasiassa ilmanvaihtoon asuin‐ ja julkisissa tiloissa. OEM (Torin‐Sifan) divisioona valmistaa moottoreita, puhaltimia ja tuulettimia OEM‐asiakkaille lämmitys‐ ja ilmanvaihtotuotteisiin Euroopassa

Kirjaudu

Kirjaudu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.